Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva lidé byli zraněni při požáru domu

K rozsáhlému požáru rodinného domu vyjeli v noci ze soboty na neděli 6. března hasiči do Teplic nad Metují na Náchodsku. V městské části Horní Teplice došlo kolem půl druhé v noci k požáru střechy a obytných části rodinného domu o velikosti zhruba 10 krát 20 metrů.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova, dobrovolní hasiči z Teplic nad Metují, Broumova a Adršpachu, během nedělního dopoledne byla na dohašení požáru povolána jednotka dobrovolných hasičů z Police nad Metují. Požár ohlásil soused, který jako první zpozoroval plameny. Ještě před příjezdem hasičů vyvedl z domu dvě ženy a dvě děti. Žena a jedno z dětí byly zraněny a převezeny do nemocnice v Náchodě.

Požár se velmi rychle šířil a zničil celou střechu, půdní prostor s uloženým historickým nábytkem a další obytné části domu. Sousedům se ještě před rozšířením plamenů na celý dům podařilo vynést ven televizor a sedací soupravu. Hasiči zřídili čerpací stanoviště v Teplicích nad Metují, odkud doplňovali vodu do cisteren. Požár dostali pod kontrolu devět minut po čtvrté hodině ráno.

Dohašování a vyklízní objektu pokračovalo až do nedělního odpoledne, kdy byl požár zlikvidován. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření hasičů a Policie ČR. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 1,8 milionu korun.

Foto: stanice Broumov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet