Čtvrtek 3. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár násypníku obilí a sýpky ve Vítkově

Vítkovští policisté zahájili dne 6.března 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, jehož se mohl dopustit neznámý pachatel.

Ilustrační foto

Vítkovští policisté tyto úkony zahájili na podkladě zjištěných skutečností, ohledání místa činu (vítkovskými policisty, kriminalistickým technikem a psovodem), na základě šetření vyšetřovatele Hasičského záchranného sboru Opava a výslechu oznamovatele, jednatřicetiletého muže z Ostravy. V obci Vítkov na ulici Švermové totiž došlo v době od 5.března 18:00 hodin do 6.března 2011 03:45 hodin k požáru zastřešeného násypníku obilí.

Oheň se následně rozšířil i do vnitřních prostor přilehlé prázdné sýpky. Na místě zasahovali členové Hasičského záchranného sboru Vítkov spolu se členy Jednotek dobrovolných hasičů z obcí Melče a Budišova nad Budišovkou – celkem pět hasičských vozidel.

Dosavadním šetřením na místě požáru se zatím policistům a hasičům nepodařilo stanovit příčinu požáru. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 100.000,– Kč, a to padesátiletému muži z Nového Jičína.

zdroj: PČR Dagmar Schindlerová

Sdílet