Čtvrtek 3. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrtek v Pardubickém kraji ve znamení nehod

K osmi dopravním nehodám vyjížděli profesionální hasiči Pardubického kraje dnes v prvních devíti hodinách desátého březnového dne.

Hned v jednu hodinu ráno vysokomýtští hasiči zasahovali na silnici I/35 ve Vysokém Mýtě na úrovní letiště u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla. Nehoda se obešla bez vážnějších zranění. Hasiči zajistili vozidla proti úniku provozních náplní a odpojením akumulátorů zabránili vzniku požáru.

V 6.54 hodin zasahovali hasiči z Moravské Třebové a Jevíčka u nehody osobního vozidla, které skončilo na boku na silnici z Bělé u Jevíčka směrem na Velké Opatovice. Hasiči ošetřili spolujezdkyni, která si stěžovala na bolesti na hrudi a dále standardně zajistili vozidlo.

Automobily Renault a Škoda 105 se střetly dvě minuty před sedmou hodinou ranní u Zhoře na Svitavsku. Hasiči z Litomyšle zasypali drobný únik provozních náplní sorbentem. Škodovku hasiči vytáhli z příkopu a také pomohli s naložením havarovaných automobilů na vozidla odtahových služeb. Na namrzlé vozovce u Rviště pravděpodobně řidič nezvládl řízení a skončil s vozem v 50 m srázu pod vozovkou. Hasiči vozidlo vytáhli.

Profesionální hasiči z Holic a dobrovolní hasiči z Dašic byli před osmou hodinou ranní přivoláni k dopravní nehodě jež se stala na silnici z Dašic do Komárova. Jednalo se o osobní automobil v poli. Zraněná řidička byla při vědomí a stěžovala si na bolest páteře. Hasiči předali zraněnou řidičku do péče zdravotníkům, kteří ženu převezli do nemocnice. Hasiči dále odstranili následky nehody, do příjezdu policistů řídili dopravu v místě nehody a poté se vrátili zpět na základnu.

Sečští hasiči vytahovali ve stejný čas v Horním Bradle vozidlo zapadlé v příkopu. Bez zranění se obešla i další kolize osobního vozidla v Lanšperku. K té vyjížděli hasiči z Ústí nad Orlicí v 8 hodin ráno. Automobil skončil svou jízdu na střeše. Byla provedena standardní opatření a nakonec bylo jeřábem vozidlo převráceno zpět na kola.

V 9.12 hodin zasahovali hasiči z Moravské Třebové u nehody v obci Rozstání, kde osobní automobil narazil do stromu. Na místě byly zraněny dvě osoby. Jednu osobu se podařilo hasičům ihned z vozidla dostat, druhou osobu museli vyprostit. Ihned po vyproštění z vozidla Mitsubishi Galant byly osoby předány do péče zdravotníků.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet