Čtvrtek 3. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Těšínově hoří seník

Profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny a jednotky SDH obcí Trhové Sviny, Petříkov a Nové Hrady zasahují v obci Těšínov u požáru skladu sena.

Ilustrační foto

Požár byl ohlášen na operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje v 11:49 hodin, operační důstojníci k zásahu vyslali osádky celkem pěti cisteren a jednoho dopravního automobilu. Průzkum místa události ukázal, že se jedná o seník s plechovou střechou, ve kterém je uskladněno seno a sláma a zaparkované zemědělské stroje (v tuto chvíli nemáme přesnou informaci o tom, jaké stroje).

Seník je samostatně stojícím objektem o půdorysu cca 60 × 30 metrů, požár se nemůže rozšířit na další budovy. Uvnitř nebyla žádná zvířata, nemáme hlášené žádné zraněné osoby. V tuto chvíli hasiči objekt prolévají vodou, v nedalekém rybníku bylo zřízeno čerpací stanoviště. Jako posilovou jednotku si dále velitel zásahu vyžádal velkoobjemovou cisternu z centrální stanice České Budějovice. Velice předběžně byla také odhadnuta výše škody, která přesáhne jeden milión korun.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet