Čtvrtek 3. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrteční výjezdy hasičů v okrese Beroun

Výjezdový čtvrtek v okrese Beroun byl zahájen ve 12:48 hodin výjezdem velitelského automobilu a CAS20 s lodním přívěsem ze stanice HZS Beroun na záchranu tonoucího psa v obci Lužce. Pod rotvajlerem se na místním rybníce cca 20 m od břehu probořil led. Pes byl zachráněn hasičem v suchém oděvu do vody za použití teleskopického žebříku a jištění lanem ze břehu.

V 12:54 hodin byl zbytek osádky berounské stanice zvednut na požár trávy v Králově Dvoře, před výjezdem techniky ze stanice bylo však zjištěno, že se jedná o planý poplach.

V 14:46 hodin byla z berounské stanice vyslána cisternová automobilová stříkačka CAS20 a velitelský automobil na dopravní nehodu 3 vozidel v ulici Cajthamlova v Berouně-Jarově. Jednalo se o střet Fordu Tranzit bočně se Škodou Felicia a čelně se Škodou Fabia. Nehoda si vyžádala lehčí zranění 2 osob, které ošetřily lékařská a zdravotnická osádka ZZS z výjezdového stanoviště Beroun. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření, úklid uniklých provozních náplní jednoho z vozidel a po zadokumentování nehody Policií ČR asistovali při uvolňování komunikace, která byla nehodou zablokována na 1,5 hodiny.

V 16:09 hodin byla CAS20 v průběhu návratu na základnu odeslána na požár střechy v areálu bývalé Prefy Hýskov. Ze stanice HZS Beroun byl výjezd doplněn o velitelský automobil a CAS32-T815, po průzkumu na místě pak byl ještě vyžádán výjezd automobilového žebříku. Společně s jednotkou SDH obce Hýskov berounští hasiči uhasili požár dřevěné konstrukce pochozí lávky a části střešní konstrukce na objektu teplárny v demolici. Nasazen byl 1 proud C52 vnitřní zásahovou cestou po schodišti a 1 vysokotlaký proud z koše AŽ30, z objektu byly evakuovány dvě 10kg propan-butanové láhve.

Čtyři výjezdy berounského „áčka“ doplnili jejich kolegové z Hořovic zásahem u požáru dřevěné kůlny v obci Vižina, kam vyjížděli 28 minut po půlnoci. U požáru zasahovali s dobrovolnými hasiči z Hostomic a Komárova. Příčina a výše škody způsobené požárem je v šetření HZS ČR a Policie ČR.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kra­je

Sdílet