Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Chudonicích hořel sklad slámy

Událost byla na operační středisko ohlášena krátce před polednem. Na místo byly vyslány jednotky HZS KHk PS Nový Bydžov, JSDH Nový Bydžov, Chlumec n. Cidlinou, Nechanice, Skřivany, Smidary, Králíky.

Po příjezdu na místo zásahu bylo upřesněno místo, kde se požár nachází – Nový Bydžov v městské části Chudonice. Jednalo se o plechovou halu ve které byla uskladněna sláma, která sloužila jako podestýlka pro drůbež a byla po celé ploše haly navezena do výšky cca. 60 cm.

Byly rozvinuty celkem 3 útočné proudy „C“. Během zásahu bylo nutné část oplechování rozebrat, protože se požár šířil i tepelnou izolací. Kvůli značnému zakouření bylo nutné pracovat v DT a byla nasazena i přetlaková ventilace.

Na místo byla povolána i těžká technika, která prováděla vyklízení uskladněné slámy, která byla venku dohašována. Během zásahu VZ rozhodl o odvolání některých jednotek zpět na své základny. Jednalo se o JSDH Skřivany, Smidary a dvě vozidla JSDH Chlumec n. Cidlinou – třetí vozidlo JSDH Chlumec n. Cidlinou – CAS 32 byla ponechána na místě a spolu s JSDH Králíky se starala o doplňování vody HZS PS Nový Bydžov a JSDH Nechanice.

Během odpoledne na místo dorazila HZS KHk CPS Hradec Králové s technickým kontejnerem – chemickým na podvozku Avia pro případné naplnění DT. Na místo musela být volána ZZS KHk, protože jeden hasič se nadýchal zplodin – ošetřen na místě a lékařem zařízen klid. Kolem 17:30 se zbylé jednotky začaly vracet na své základy a na místě ponechána JSDH Nový Bydžov, aby dohlížela nad požářištěm. Prozatímní škoda byla předběžně odhadnuta na 500 000 Kč.

Kolem 20:00 si velitel JSDH Nový Bydžov požádal o pomoc, protože došlo k znovu rozhoření požářiště. Na místo vyjela jednotka z PS Nový Bydžov.

Jan Galásek Ml
JSDH Nechanice
www.nechanice.cz/hasici

Sdílet