Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO a VIDEO: Smrtelná nehoda na D1

Dne 14. 3. 2011 byla krátce před půl šestou vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes Benz, RZA Mitsubishi Pajero a AV 14 Tatra 815 k vážné dopravní nehodě na 17. kilometru dálnice D1 ve směru na Benešov.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o nehodu dvou kamionů, dvou osobních vozidel a jedné dodávky. Dále bylo zjištěno, že v kamionu byl usmrcen řidič, spolujezdec, který v době nehody spal na lůžku přežil nehodu nezraněn byl pouze v šoku. Dále bylo zjištěno, že v osobním vozidle je zaklíněna druhá osoba, která byla též usmsrcena.

Z kamionu po nehodě uniklo větší množství nafty, která se dostala pomocí vodoteče do potoka. Na místo byla tedy vyslána posilová jednotka KA Avia s kontejnerem na nebezpečné látky a druhá CASka 15 Mercedes Benz. Na místo se dostavili i pracovníci životního prostředí. Dálnici byla po celou dobu vyprošťování zcela uzavřena, což se okamžitě projevilo v okolí, kde začala kolabovat doprava.
Sdílet