Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Všestar se čelně střetla dvě osobní vozidla

K vážné dopravní nehodě došlo včera 13. března odpoledne na silnici č. I/35 u obce Všestary na Hradecku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 17:57 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská s technickým automobilem a cisternou.

Hasiči dorazili na místo nehody jako první a poskytli nezbytnou pomoc řidiči osobního vozidla Nissan Almera, který zůstal uvnitř auta zaklíněný. Tříčlenná posádka druhého havarovaného vozidla zn. Kia, které skončilo v příkopu, byla venku z auta. Kolemjedoucí řidiči ošetřili zraněnou spolujezdkyni z osobního vozidla Kia a hasiči nasadili krční límec. Záchranná služba si následně převzala ženu do péče, stejně tak i dalšího muže z auta. Třetí osoba vyvázla bez zranění.

Řidiče Nissanu museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického nářadí. Hydraulickými nůžkami odstřihli přední dveře, středový sloupek a následně i pedály, pod kterými měl zraněný muž zaklíněné nohy. Po vyproštění byl řidič předán do péče záchranářů, kteří jej transportovali do nemocnice. Hasiči zabezpečili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením havarovaného vozidla na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice HK – Pražská

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet