Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kamionu u benzínové stanice

Na dálnici D5 směrem na Plzeň u obce Cerhovice došlo dnes po půl dvanácté k požáru soupravy tahače s návěsem, který převážel elektronické součástky pro výrobu osobních automobilů. KOPIS Kladno převzalo hlášení o požáru z linky 112 dne 14. 3. 2011 v 11:32 hodin a na místo události vyslalo profesionální hasiče z Hořovic s technikou CAS 24 Mercedes a CAS 32 T 815.

Už při příjezdu k místu události bylo zřejmé, že se jedná o požár celého kamionu v blízkosti čerpací stanice AGIP. Velitel zásahu si ihned nechal povolat posily ze stanice Beroun a JSDH Žebrák. Souprava byla odstavena v prostoru před vjezdem k pumpě a její řidič se snažil požár uhasit pomocí dvou práškových hasicích přístrojů.

To se mu nepodařilo a požár zachvátil celý tahač a velkou část návěsu včetně nákladu. Celkem u požáru zasahovali hasiči čtyřmi cisternami a z důvodu porušené naftové nádrže tahače museli zasahující hasiči přečerpat kontaminovanou hasební vodu do náhradních nádrží a zajistit odtokové kanály tak, aby se voda s naftou nedostala do kanalizace.

Při požáru se nikdo nezranil, hasiči svým zásahem uchránili zadní část návěsu a vodní přečerpávací jednotku benzínové stanice.

Výše škody a příčina požáru je v šetření HZS Středočeského kraje územní odbor Beroun.

por. Ing. Milan Provazník
komisař, oddělení zjišťování příčin požáru
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
územní odbor Beroun

Sdílet