Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Nového Města se převrátil kamion

Dopravní nehoda nákladního vozidla zablokovala dnes 15. března 2011 dopoledne hlavní silnici č. I/11 z Hradce Králové do Chlumce nad Cidlinou. Na místo v 08:41 hodin vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. K nehodě vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové a vyjela posádka pozemní záchranné služby Královéhradec­kého kraje.

U Nového Města se převrátil kamion Mercedes převážející nové pneumatiky. Tahač s návěsem zablokoval celou šíři vozovky. Řidič zůstal uvnitř kabiny převráceného tahače, byl při vědomí a s hasiči a záchranáři komunikoval. Hasiči vyprostili zraněného řidiče prostorem po čelním skle.

Muž byl ošetřen záchranáři a následně letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. U nákladního vozidla došlo k poškození nádrží a úniku nafty. Na místo byli proto přivoláni profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové se speciálními nádržemi na naftu.

Pohonné hmoty z havarovaného vozidla byly vypuštěny do velkoobjemových nádrží. Na místo byla povolána specializovaná firma, která provede ustavení kamionu zpět na kola a byli informováni zástupci dopravní firmy havarovaného kamionu, kteří si zajistí přeložení nákladu. Silnice je v místě nehody zcela uzavřena.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet