Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další požár chalupy na Semilsku

Dnes v 1.44 hodin přijalo operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášení požáru chalupy v obci Holenice. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Semily spolu s dobrovolnými jednotkami z Veselé, Lomnice nad Popelkou a Rovenska pod Troskami s pěti cisternovými automobilovými stříkačkami, dvěma dopravními automobily a automobilovou plošinou.

V době příjezdu hasičů na místo byla celá chalupa v plamenech a požár proniknul střechou ven. Hasiči provedli kontrolu objektu, kde nenalezli žádnou osobu. Na požár nasadili dva vodní proudy, na místě zřídili dva hasební úseky a štáb velitele zásahu.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu v půl čtvrté ráno a uhasit po další půlhodině dohašování skrytých ohnisek. Krátce po 4. hodině předali hasiči místo majitelce.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Dnes na místě bude probíhat ohledání požářiště za přítomnosti kriminalistů Policie ČR. Na místo byl povolán také psovod se psem na vyhledávání hořlavých kapalin. Majitelka chalupy vyčíslila výši vzniklé škody na 800 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet