Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion narazil do auta. Řidič utrpěl zranění krku

Dne 16. 3. 2011 v 08:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější dopravní nehodě u Otrokovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/49, ve směru na Otrokovice, došlo pod nadjezdem na obchvat města k dopravní nehodě mezi nákladní soupravou s tahačem zn. DAF a osobním autem zn. Š Octavia combi.

Řidič kamionu narazil do zadní části osobního auta. Po tvrdém střetu došlo ke zranění řidiče osobního vozu. Jako první na místě pomáhali další řidiči, kteří také přivolali pomoc na tísňové lince 112.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a už za dvě minuty po výjezdu z nedaleké stanice. Uvnitř vozu ležel na svém sedadle řidič s podezřením na poranění páteře. Po dojezdu posádky zdravotníků byl řidiči nasazen fixační krční límec a opatrně byl vyproštěn z poškozeného vozu.

Následně byl umístěn do vakuových nosítek a dále fixován proti nežádoucímu pohybu těla. Po naložení do sanitního vozu byl přepraven do nemocnice ve Zlíně. Po dobu vyprošťování byla zcela zastavena doprava na frekventované komunikaci. Později byly kolony řízeny hlídkou policie. Hasiči zabezpečili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet