Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Méně časté případy řešili hasiči z Královéhradecka

Zřícený strop, sebevražda nebo srážka auta s koněm. Takové případy řešili včera hasiči z Královéhradeckého kraje. V jednom případě na dělníka spadl i strom.

Ilustrační foto

Na dva muže se zřítil strop

Tři jednotky hasičů byly včera 15. března 2011 dopoledne přivolány k vyproštění dvou zavalených osob v prostoru vodní elektrárny v Albrechticích nad Orlicí na Rychnovsku. Na místo v 09:58 hodin vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí a Albrechtic nad Orlicí.

Při příjezdu první jednotky hasičů již na místě zasahovala pozemní i Letecká záchranná služba. Dva muže ve věku čtyřicet a třiačtyřicet let zavalil provizorně vybudovaný strop, na který se snažili vytáhnout konzole s izolátory. Trámy se prolomily a oba muži spadli z výšky zhruba čtyř metrů a byli zavaleni sutinami. Oba muži byli vyproštěni ještě před příjezdem hasičů. Hasiči asistovali záchranářům při jejich ošetření a pomohli s transportem do sanity a vrtulníku.

Muž chtěl skočit z balkonu

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli včera 15. března 2011 po osmnácté hodině přivoláni do ulice Palackého v Rychnově nad Kněžnou. Muž po předchozí hádce s družkou přelezl zábradlí balkonu bytu ve třetím nadzemním podlaží a chtěl skočit. Při příjezdu hasičů se muž držel zábradlí a jeho družka se jej snažila přesvědčit, aby přelezl zpátky. Po několika minutách muž přelezl zábradlí zpět na balkon a šel do pokoje. Tam si jej převzali do péče záchranáři a policisté, kteří provedli dechovou zkoušku na alkohol.

Strom zavalil dělníka, muž na místě zemřel

K tragické události vyjeli včera 15. března 2011 dopoledne profesionální hasiči z Broumova. V lese u Vernéřovic na Náchodsku došlo při kácení stromu k smrtelnému zranění muže, na kterého spadl kmen. Při příjezdu hasičů již na místě zasahovala záchranná služba, kterou přivolal kolega zraněného muže. Lékař už pouze konstatoval smrt pětačtyřicetiletého muže. Případ šetří Policie ČR.

Osobní auto se srazilo s koněm

Smutně skončila srážka osobního vozidla Mercedes a koně, která se stala včera 15. března 2011 v podvečer mezi obcemi Střítěž a Výšinka na Trutnovsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hajnice. Volně pobíhající kůň vběhl do silnice pod projíždějící osobní auto. Posádka vozidla vyvázla bez zranění, kůň na následky střetu zemřel.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet