Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v budově Základní školy – Horní Maršov

Ve středu 16. března jednadvacet minut po šestnácté hodině je jednotce vyhlášen poplach Operačním a informačním střediskem HZS. Je nahlášen zakouření jednoho z pater budovy Základní školy v Horním Maršově.

K nahlášenému požáru vyjíždějí obě vozidla jednotky. K zásahu na základě prvotních informací povolalo Operační a informační středisko HZS i okolní jednotky SDH z Pece pod Sněžkou a Svobody nad Úpou a samozřejmě jednotku HZS kraje z Trutnova. Na místě jsou zjištěny zakouřené prostory Střediska ekologické výchovy. Naštěstí se v nich nenachází žádné osoby.

Jednotka provádí tvorbu VT proudu do prostoru chodby a následně po jednotlivých místnostech průzkum v dýchací technice. Až v zadní části zakouřeného střediska je nalezen požár kuchyňské linky a na nich umístěné rychlovarné konvice, a elektroinstalace. V hustém kouři dušený požár malého rozsahu je dohašen vodou z vodovodní baterie, nacházející se přímo u požáru.

Je provedeno odpojení poškozené elektroinstalace jističem, uzavření přívodu propan-butanu do sporáku, který se nacházel přímo u požářiště a nasazením přetlakového ventilátoru a otevřením okenních otvorů je celé patro odvětráno od kouřových zplodin hoření. Místo události je předáno zástupci uživatele s opatřením.

http://www.hasicihornimarsov.cz

Sdílet