Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu byl zraněn starší muž

Tři jednotky hasičů zasahovaly včera 16. března 2011 dopoledne u požáru rodinného domu v obci Velká Jesenice na Náchodsku. Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena v 10:25 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře, dobrovolní hasiči z Velké Jesenice a Nového Města nad Metují.

Požár vznikl v přízemí domu v obývacím pokoji s kuchyňským koutem. Šestaosmdesátiletý majitel domu se dostal z obývacího pokoje na chodbu domu, odkud jej vyvedl soused. Muž utrpěl popáleniny a byl záchrannou službou převezen do nemocnice. Hasiči vynesli ze zasaženého pokoje poškozenou desetikilogramovou propanbutanovou lahev, další dvě náhradní vynesli z chodby.

Požár dostali pod kontrolu v 10:45 hodin a dohašování kuchyně a vybavení pokoje pokračovalo do 11:06 hodin. Včasným zásahem hasiči zabránili rozšíření požáru na půdu s uloženým senem a dalším vybavením. Po uhašení byl celý prostor domu odvětrán přetlakovou ventilací. Hmotná škoda na zničeném vybavení pokoje a kuchyně byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet