Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči tahali sanitku a sami zapadli do bláta

Ve středu 16. března 2011 krátce před 4. hodinou ranní požádalo operační středisko Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje profesionální hasiče o pomoc při vytažení sanitního vozu, který sjel do příkopu ze silnice č. II/284 v Nové Vsi nad Popelkou.

Ilustrační foto

K pomoci byli vysláni profesionálové ze Semil. Hasiči na místě zjistili, že sanitka uvízla při převozu pacientky v blátě na nezpevněné soukromé cestě. Hasiči se nejprve snažili sanitku vytáhnout zpět na cestu pomocí navijáku cisternového vozu. Při couvání se zabořila do bláta také cisterna hasičů. Mezitím byla na místo povolána další sanitka, která pacientku odvezla.

Velitel zásahu povolal na pomoc dobrovolné hasiče z Lomnice nad Popelkou s prkny a dřevěnými trámky na podložení kol vozidla. Ani podložení kol nepomohlo a hrozilo převrácení cisterny ze břehu. Kolem místa zásahu jel zaměstnanec soukromé firmy s traktorem, jehož hasiči požádali o pomoc. Pomocí traktoru se následně podařilo krátce po 5. hodině vyprostit zapadlý cisternový vůz i sanitku z rozbahněného terénu.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet