Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hodoníně zemřel člověk

Devětasedmdesá­tiletý muž dnes večer zemřel při požáru rodinného domku v ulici Pančava v Hodoníně.

Hlášení o kouři vycházejícím z domku hasiči na tísňové lince přijali ve 20.52 hodin. Na místo vyjely tři jednotky – profesionální ze stanice v Hodoníně a dobrovolné jednotky z Hodonína a Rohatce. Při jejich příjezdu kouř stoupal ze střechy domku.

Když na bouchání nikdo nereagoval, hasiči vyrazili dveře. Při průzkumu v silně zakouřeném domku hasiči zasahující v dýchacích přístrojích v kuchyni na podlaze našli bezvládné tělo obyvatele domu. Devětasedmdesá­tiletého muže vynesli ven, nasadili mu masku kyslíkového křísícího dýchacího přístroje a zavolali pomoc zdravotníků. Osádka sanitky zdravotnické záchranné služby pokračovala v oživovacích pokusech, lékař ale konstatoval, že senior zemřel.

Ve starším přízemním rodinném domku hořelo zařízení kuchyně, žár a zplodiny hoření zasáhly i další místnosti. Plameny prohořely také do části půdního prostoru. Oheň hasiči po vypnutí přívodu plynu a el. proudu pomocí tří vodních proudů dostali pod kontrolu ve 21.29 hodin. Po rozebrání části stropu, dohašení skrytých ohnisek hoření a odvětrání objektu přetlakovým ventilátorem požár zlikvidovali ve 22.53 hodin.

Příčinu vzniku požáru spolu s policisty zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK. Celkovou škodu na zničeném zařízení kuchyně a dalších částech domu podle předběžného odhadu vyčíslil na 100 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet