Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: U teplovodu nalezli ohořelé torzo těla

Dne 20. 3. 2011 ve 22:02 hod. byli hasiči informováni o požáru teplovodu u řeky Bečvy ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k tragickému požáru v budce u teplovodního vedení.

Oznámení na tísňovou linku přineslo hasičům informaci o požáru teplovodu přes řeku Bečvu, a to na ul. Smetanova. Na místo ihned vyjeli hasiči, kteří byli na místě do jedné minuty od výjezdu z nedaleké stanice.

Už při příjezdu hasičů byla vidět v plamenech budka u dálkového teplovodu. Hasiči bleskově nasadili vodní vedení a zahájili požární útok. Při průzkumu bylo v budce nalezeno ohořelé torzo lidského těla. Záchrana člověka už nebyla možná.

Hasičům se podařilo požár lokalizovat během deseti minut a celková likvidace požáru zabrala hasičům asi dvacet minut. O události byla informována policie i záchranná služba. Na místo vyjeli vyšetřovatelé.

22:20
Velitel zásahu si vyžádal na místo výjezd zástupce teplárny pro nutnou kontrolu dálkového vedení a prohlídku ventilů systému.

22:40
Na místě technik tepláren, který provede kontrolu systému dálkového rozvodu. Svou práci zahájil také vyšetřovatel hasičů.

23:30
Požár poškodil parovodní výměníkovou stanici o rozměru asi 4 × 2 metry. Požárem způsobená hmotná škoda nebyla prozatím pro potřeby hasičů vyčíslena. Vyšetřovatel nalezl stopy provizorního místa na spaní a přežití. Domníváme se, že příčinou vzniku požáru mohla být nedbalost např. při kouření nebo manipulaci s otevřeným ohněm. Případ je nadále v šetření policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet