Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po odstavení začalo auto hořet, řidič zachránil jen doklady

Dne 20. 3. 2011 v 17:37 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v obci Ratiboř. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jednou cisternou a velitelským vozem s rozšířenou výbavou zn. Jeep, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Ratiboře. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru dodávky zn. Peugeot Boxer.

Řidič po jízdě odstavil dodávku a asi po dvaceti minutách zpozoroval kouř z kabiny. Okamžitě běžel k autu, které otevřel a zachránil doklady. Po otevření dveří ale došlo také k průniku čerstvého vzduchu a požár se začal rychle rozšiřovat. Sám použil dva hasicí přístroje na sražení plamenů, ale to nestačilo.

První vozidlo hasičů ze Vsetína bylo na místě za sedm minut od výjezdu ze stanice. Celé auto bylo prakticky v plamenech. Hasiči bleskově rozvinuli vysokotlaké vedení a směsí vody i speciální hasební kartuše zahájili požární útok. Následoval dojezd cisteren a požár byl postupně zlikvidován. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v prostoru palubní desky a dále se rozšířil na celý vůz. Požárem způsobená škoda byla majitelem odhadnuta na 50.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet