Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ranní požár sazí v komíně

Ještě nestačilo uschnout vybavení hasičů po nočním požáru v Lokti a již v 6:25 hodin ráno 22. března vyhlašuje KOPIS opět poplach chodovské jednotce. Tentokrát to není „dálková jízda“, ale jede se jen do sousední obce Mírová.

Je hlášen požár sazí v komíně rodinného domu. K zásahu vyjíždí cisternová automobilová stříkačka CAS 24 T815 TERRNo1 v našem označení „požární jedna“.Do ranního slunečného rozbřesku vyjíždí zásahové vozidlo za použití výstražného zařízení směrem k místu události. Po příjezdu na místo, kde hasiče očekává majitel objektu a hlídka městské policie Chodov, je prováděn průzkum situace.

Velitel zásahu po zjištění důležitých informací nařizuje provést uhašení pomocí suchého písku s následným využitím kominického nářadí. Při tomto zásahu není potřeba výšková technika, jelikož si hasiči vystačili s přístupem přes světlík ve střeše. Průběžně je měřena teplota komínového tělesa pomocí infrapyrometru, kdy na počátku měření měl komín teplotu přes 100°C a po likvidaci požáru a vyčištěním dosahovala teplota komínu okolo 30°C. Zásah je ukončen s poučením majitele, že nesmí provozovat komínové těleso do provedení odborné revizní kontroly.

Po uložení použitého vybavení se jednotka vrací na stanici. Na zbrojnici se po očištění a výměně technických prostředků hlásí na KOPIS pomocí statusu připravenost zásahového vozidla k dalšímu možnému výjezdu.

zdroj: Jiří Kot SDH Chodov

Sdílet