Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena zemřela při požáru ve Slaném

Požár nahromaděného odpadu „sběračkou“ uvnitř bytové jednotky v centru města Slaný se stal osudným jeho uživatelce – jednasedmdesá­tileté ženě.

Dne 20. 3. 2011 ve 21:33 hod byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru ohlášen požár ve čtvrtém nadzemním podlaží bytového domu ve Slaném, ulici Dr. E. Beneše. Jednotka hasičů ze stanice Slaný se na místo události dostavila s technikou CAS 24 Terrno, CAS 32 T815 a AŽ 30 MB v 21:37 hod. Dále se na místo požáru dostavila jednotka dobrovolných hasičů obce Zlonice s technikou CAS 32 T148, OA Ford Tranzit a vyšetřovatel požárů.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že příslušníci policie ČR učinili násilný vstup do bytové jednotky, kdy skrze silné zakouření bytu a nahromaděný odpad v celé bytové jednotce nebylo možné do bytu vstoupit bez dýchací techniky. Jednotka provedla hasební zásah oknem z terasy a pokusila o průzkum v bytové jednotce, který byl vzhledem k nahromaděnému odpadu uskutečněn po cca 15 minutách. Při tomto průzkumu byla nalezena v jednom z pokojů osoba, která byla vynesena na terasu, kde jednotka slánských hasičů okamžitě zahájila její resuscitaci, ve které pokračovala až do příjezdu záchranné služby. Přivolaný lékař u ženy konstatoval smrt.

Lokalizace požáru byla učiněna ve 23:43 hod. kdy se podařilo vyklidit část odpadu v okolí místa vzniku požáru, který byl následně dohašován na terase.

Jako příčina vzniku požáru byla vyšetřovatelem určena nedbalost, neopatrnost dospělých při používání otevřeného ohně ke svícení, či kouření uživatelkou bytové jednotky.

kpt. Bc. Tomáš Nocar
Vyšetřovatel požárů Kladno

Sdílet