Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny viděli sousedé, zavolali hasiče

Čtyři jednotky hasičů v noci na dnešek zaměstnal požár střechy a hospodářského stavení v Nížkovicích na Vyškovsku.

Ilustrační foto

Plameny šlehající ze střechy hospodářské části rodinného domu zpozorovali sousedé. Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince přijali v úterý ve 22.12 hodin, krajské operační a informační středisko HZS JmK na místo vyslalo profesionální hasiče ze stanice ve Slavkově a dobrovolné jednotky ze Slavkova, Křenovic a Milešovic.

Oheň hasiči pomocí dvou vodních proudů dostali pod kontrolu ve 23.16 hodin. Kromě hašení hořící hospodářské části domu také bránili rozšíření plamenů na štítovou stěnu, střechu a půdu stodoly sousedního stavení.

Z požářiště hasiči vynesli a ochladili tlakovou propanbutanovou láhev a také tlakovou nádobu domácí vodárny. Požár po rozebrání a dohašení ohořelých a žhnoucích částí konstrukcí střechy a stropu a vyklizení zbytků uskladněného palivového dřeva a nářadí hasiči zlikvidovali v 1.23 hodin.

Členité hospodářské stavení na ploše zhruba 14 krát 10 metrů u staršího rodinného domu požár silně poškodil, oheň zničil střechu, uskladněné palivové dřevo i stroje a nářadí. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektromotoru domácí vodárny umístěné ve stodole.

Oheň se pak rozšířil na zbývající části objektu. Škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 60 tisíc korun. Na 200 tisíc korun vyčíslil hodnotu majetku uchráněného zásahem hasičů.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet