Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Shořel teletník, škoda je dva miliony

Dne 23. 3. 2011 ve 21.31 hod. byl na tísňovou linku hasičů nahlášený požár hospodářského stavení v obci Velká Jesenice na okrese Náchod.

Včera dne 23. 3. 2011 po půl desáté hodině večer byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen požár budovy v obci Velká Jesenice – Veselice na Náchodsku. Na místo vyjely celkem čtyři jednotky požární ochrany, tj. profesionální jednotka z požární stanice Jaroměř a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů Nové Město nad Metují, Česká Skalice a Velká Jesenice.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár stodoly o velikosti zhruba dvanáctkrát deset metrů. Objekt se již nacházel ve třetí fázi požáru. V budově se naštěstí nikdo nenacházel, proto nebyl požárem nikdo bezprostředně ohrožen. Jednotky zahájily hasební zásah a zaměřili se především na ochranu neporušeného zbytku budovy a také předešly rozšíření požáru do okolí stavby. Po desáté hodině večerní byl požár lokalizován. Na místě poté zůstala jednotka z Velké Jesenice, která se do dnešních dopoledních hodin věnovala dohašování a kontrole požářiště.

Původní odhad škody byl dnes po domluvě s majitelem navýšen na částku dva miliony korun českých.

Příčina požáru je v šetření.


Policisté z obvodního oddělení v České Skalici vyjížděli ve středu 23. 3. 2011 po deváté hodině večer k požáru teletníku a seníku ve Velké Jesenici. Z dosud nezjištěných příčin shořel starší teletník bez ustájených zvířat a seník s uskladněným senem. Předběžně odhadovaná škoda se vyšplhala na 300.000 korun.

Vyšetřovatel hasičů na místě neurčil příčinu požáru, nevyloučil však nedbalost ani cizí zavinění. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Po vychladnutí požářiště policisté provedou ohledání speciálním psem na vyhledání ohniska požáru. Požár je tak nadále v šetření policie i hasičů.

Zasahující jednotky:

  • HZS HKK PS Jaroměř
  • JSDH Nové Město nad Metují
  • JSDH Česká Skalice
  • JSDH Velká Jesenice

Info: HZS HKK a PČR HKK

Sdílet