Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Mnichova hořely balíky slámy, zásah tvral patnáct hodin

Přes osmdesát balíků staré slámy začalo hořet u Mnichova na Mariánskolázeňsku. Balíky musela ze stohu roztahat majitel s nakladačem. Hasiči se na místo události ještě dvakrát vraceli.

Poplach byl včera, 23. 3. 2011 v půl páté odpoledne vyhlášen jednotce Mnichov a také profesionální stanici v Mariánských Lázních. Mnichovští hasiči vyjeli se dvěma zásahovými vozidly, stejně tak jejich kolegové z Mariánských Lázní. Oheň zasáhl celý stoh slámy, kde bylo podle odhadu majitele osmdesát balíků. Sám majitel si zajistil nakladač, který roztahoval hořící balíky na pole, kde je pak hasiči prolévali vodou.

V deset hodin večer se poslední družstvo z Mnichova vrátilo zpět na základnu s tím, že na místě zůstali zaměstnanci majitele, aby stoh hlídali. Hned v půl jedenácté v noci ale mnichovští hasiči vyjížděli znovu, podle ´hlídačů´ začal stoh znovu hořet. Jednotka na místě zjistila, že na poli dohořívají rozebrané balíky a že nehrozí další rozšíření. Rovnou se dohodli na další kontrole místa zásahu v ranních hodinách. Teprve po osmé hodině ráno pak mohli událost ukončit s tím, že už žádné další nebezpečí nehrozí.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet