Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smrtelná dopravní nehoda u města Rudná

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR zasahovala u tragické dopravní nehody 2 nákladních a 1 osobního automobilu na křižovatce silnice č. 605 a sjezdu na 5. km dálnice D5.

Při příjezdu hasičů na místo zásahu bylo zjištěno, že při střetu 3 automobilů došlo k těžkému zranění řidičky osobního automobilu. Řidička v bezvědomí byla vyproštěna z vozidla před příjezdem hasičů a osádka ZZS prováděla její resuscitaci. Na místo zásahu dosedl vrtulník Letecké záchranné služby, ale přes veškeré úsilí byl po půlhodinové resuscitaci lékař nucen konstatovat u řidičky úmrtí.

Na místo zásahu se dostavili příbuzní usmrcené osoby, příslušníkem HZS SČK, který je členem týmu posttraumatické intervenční péče, jim byla poskytnuta první psychologická po­moc.

Hasiči provedli odpojení akumulátoru na osobním vozidle, zajištění místa dopravní nehody a pomocí osvětlovacího balónu a nehodové zástěny asistovali Službě kriminální policie a vyšetřování při dokumentaci události.

Po dobu zásahu zajišťovala jednotka SDH města Králův Dvůr zálohu na stanici HZS Beroun.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

Sdílet