Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V rozpadající se budově zemřel bezdomovec, našli ho až hasiči při požáru odpadu

Při průzkumu opuštěné budovy v centru Chebu během požáru odpadu našli hasiči uvnitř jednoho bezdomovce nadýchaného kouře a jednoho už bez známek života. Podle odhadu patologa muž v domě zemřel zhruba pět dní před požárem.

Kouř vycházející ze střechy budov dílen bývalých státních statků v chebské ulici Dyleňská nahlásil kolemjdoucí hasičům v pondělí před půlnocí. Hasiči z chebské stanice začali starou nevyužívanou budovu prohledávat, v zakouřeném prostředí našli spícího bezdomovce, který se nadýchal kouře. Vyvedli ho ven z budovy, poskytli mu kyslík a zavolali na místo záchrannou službu.

Protože bezdomovec uvedl, že uvnitř objektu mohou být ještě další dvě osoby, hasiči si na místo povolali posily a znovu začali celý prostor důkladně prohledávat. Až pod střechou našli ohnisko požáru, hořel zde nahromaděný odpad. Poblíž ohniska pak hasiči našli tělo dalšího bezdomovce. Lékař záchranné služby konstatoval smrt a na hasičích bylo, aby muže vynesli z budovy ven. Tělo museli přivázat k žebříku a pomocí lan ho spustili z okna.

Přivolaný patolog na místě odhadl, že muž zemřel zhruba pět dní před požárem a jeho úmrtí tak s pondělní událostí nesouvisí. Pouze v tom, že díky důkladnému prohledání členitého a rozpadajícího se prostoru budovy se muže podařilo najít. Žádné další osoby se uvnitř domu nenacházely, hasiči zásah ukončili ve tři hodiny ráno.

Zasahující jednotky:

*-HZS Cheb/CAS 15 Renault, CAS 32 T815

  • HZSp SŽDC Cheb /CAS 24 L101*
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet