Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár autodílny v obci Bradlec

Dne 28. 3. 2011 v 21:07 byl na tísňovou linku HZS SČK ohlášen požár osobního automobilu uvnitř garáže. Dále bylo vytěžením oznamovatele zjištěno, že uvnitř se nachází autogenní souprava.

Na místo byly vyslány jednotky ze stanice Mladá Boleslav se dvěma cisternami a plošinou a ze stanice Mnichovo Hradiště s jednou cisternou. Dále byly povolány JSDH Kosmonosy s CAS 25 RTHP a JSDH Bakov nad Jizerou s CAS 32 T-815. Na místo také vyjel vyšetřovatel požárů.

Při příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár jednopodlažní plechové garáže o rozměrech cca 10×30 metrů. Uvnitř hořelo osobní auto, dílenské vybavení a vestavěná kancelář. Požár se šířil po dřevěné konstrukci kanceláře a po vybavení dílny. Autogenní souprava byla vytažena majitelem ještě před příjezdem JPO. Jednotky se vybavily DT a prováděly hasební zásah pomocí proudu C a vysokotlaku. Místo požáru bylo osvětlováno pomocí osvětlovacích stožárů a byla nasazena přetlaková ventilace. Požár byl lokalizován po cca 20 minutách od příjezdu JPO a zcela likvidován ve 22:43 hod.

Na místě bylo provedeno prvotní šetření, kdy jako ohnisko byl určen osobní automobil. V současné době bude provedeno detailní šetření za účasti příslušníků HZS a PČR. Majitelem byla škoda odhadnuta na 2 mil. Kč, uchráněné hodnoty také 2 mil. Kč. Při požáru a následném zásahu nebyl nikdo zraněn.

por. Ing. Michal Macoun
Vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav

Sdílet