Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedbalost způsobila požár stodoly

Šest jednotek hasičů likvidovalo včera 28. března 2011 odpoledne požár stodoly v obci Velká Ledská na Rychnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 14:46 hodin. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Hřibin, Častolovic, Rychnova nad Kněžnou, Kostelce nad Orlicí a Černíkovic.

Požár zasáhl stodolu, která navazovala na rodinný dům. Uvnitř objektu byly uskladněny věci majitelů jako osobní vozidlo Škoda 120, jízdní kola, motorová pila, náhradní pneumatiky a nářadí. Hasiči včasným zásahem zabránili rozšíření požáru na obytnou část domu. Po uhašení požáru museli rozebrat poškozenou střešní krytinu nad stodolou.

Hmotná škoda na zničené střešní konstrukci, krytině, rozvodech elektro a uskladněného majetku byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun, uchráněné hodnoty na rodinném domě činí 700 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při manipulaci se žhavým popelem, který byl sypán do plastové nádoby. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: Jiří Václavík – stanice Rychnov nad Kněžnou)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet