Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár elektroinstalace nákladního vozidla

Tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyjížděly k likvidaci požáru nákladního vozidla u obce Kralice na Prostějovsku. Prvotní ohlášení o události se výrazně rozcházelo se skutečností po příjezdu hasičů k místu požáru.

Hasičský záchranný sbor přijal informaci o požáru osobního vozidla na podvalníku nákladního automobilu ve 13:53 hodin a to za obcí Dub na Moravou směrem na Prostějov. K místu tak byla operačním střediskem vyslána profesionální jednotka ze stanice v Olomouci a také dobrovolná jednotka Dub nad Moravou. Během jízdy k zásahu operační středisko na základě získaných nových informací upřesnilo místo události již v Prostějovském okrese u Kralic a k události rovněž vyslalo první výjezdové vozidlo stanice Prostějov. Všem jednotkám také doplnilo, že se jedná pravděpodobně o požár bagru na podvalníku nákladního vozidla.

Provedeným průzkumem po příjezdu prvních jednotek zjistily, že hoří elektroinstalace na nákladním vozidle a ihned zahájili hasební práce. Samotná lokalizace i likvidace požáru proběhla během několika minut. Na vozidle došlo k úniku provozních kapalin a velitel zásahu povolal chemický kontejner z požární stanice v Prostějově pro nutné přečerpání nafty z nákladního automobilu.

Příčina vzniku požáru byla stanovena po technické závadě na elektroinstalaci vozidla a předběžná výše škody na 100 tis korun.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet