Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chatu pravděpodobně někdo zapálil

Ve čtvrtek 31. března 2011 v 6.38 hodin byl na operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášen požár rekreační chaty nedaleko hradu ve Sloupu v Čechách. Na místo byli vysláni dobrovolní hasiči ze Sloupu v Čechách a Nového Boru se třemi cisternovými automobilovými stříkačkami.

Hasiči na místě zjistili, že hoří v přízemí dvoupodlažní chalupy o rozměrech 7 × 7 metrů a požár se šíří i do mezipatra. Velitel zásahu si na místo vyžádal další posilovou jednotku, na místo byli vysláni profesionální hasiči z České Lípy a další dvě cisterny z Nového Boru. Hasiči na požár nasadili tři vodní proudy a ve čtvrt na osm se jim podařilo uhasit plamenné hoření. Poté vyhledávali další skrytá ohniska požáru termokamerou, rozebírali konstrukce a prováděli dohašování. Požár se podařilo uhasit po 8. hodině.

Vyšetřovatel hasičů spolu s policisty v přízemí chaty nalezl několik nádob s hořlavou kapalinou. Pro podezření na úmyslné zapálení objektu byl na místo povolán psovod se psem. Na místo byl přizván také specialista na obor elektro, který musí vyloučit závadu na elektroinstalaci. Požár šetří Policie ČR. Výše škody činí 400 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet