Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva sobotní požáry osobních aut u Zlína

Dne 2. 4. 2011 ve 13:33 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně, Kudlově. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Kudlov došlo k požáru osobního auta zn. Peugeot 405.

Mladá čtyřčlenná rodina vyjela autem ze Zlína, když po stoupání na Kudlov začal z přední motorové části auta vycházet kouř. Řidič zastavil u krajnice a začínající požár se snažil hasit pomocí přenosného hasicího přístroje i zahradní hadicí z nedalekého rodinného domu. Na rychle sílící plameny to však nestačilo a bylo nutné zachránit děti a část věcí. Z auta se jim podařilo dostat obě desetiměsíční dvojčata, kočárek a další osobní věci. Mezitím se požár rozhořel.

Hasiči byli na místě do několika minut. Už při příjezdu byla plameny zasažena celá přední část auta. Hasiči bleskově rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a požár se jim podařilo rychle lokalizovat. Zásahem hasiči zabránili rozšíření požáru do kabiny a na celý vůz. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Děti dostaly od hasičů plyšového maskota dráčka Záchranáčka.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Rodina vypověděla svůj příběh a vyšetřování ukázalo na technickou závadu palivového vedení vozidla. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 30.000 Kč.

Pro hasiče to dnes nebyl jediný požár osobního auta v okolí Zlína. Už časně ráno vyjížděla jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic na hlášený požár auta zn. Mazda 3, které jelo po obchvatu města.

Dne 2. 4. 2011 v 00:33 hod. byli hasiči informováni o požáru auta u Malenovic. Vozidlo začalo hořet za jízdy a po zastavení řidič okamžitě zavolal hasiče na pomoc. Počáteční snaha o hašení pomocí přenosného hasicího přístroje nebyla účinná.

Hasiči byli na místě do několika minut, ale celá přední motorová část už byla zasažena plameny. Hasiči požár rychle lokalizovali i uhasili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Vyšetřovatel jako příčinu určil technickou závadu na elektroinstalaci a škoda byla odhadnuta na 200.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet