Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Olomouci škodil úmysl, škoda 200 tisíc

Dvě jednotky hasičů zasahovaly u likvidace požáru vzrostlého platanu v Dlouhé Loučce na Olomoucku v pátek ve večerních hodinách. Strom, který je součástí parku a patří mezi nejstarší stromy, jehož stáří je odhadováno na 150 let, je památkově chráněný a způsobená škoda požárem byla předběžně stanovena ve výši 200 tis korun.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala informaci o požáru ve 21:45 v pátek 1. 4. 2011 a k události vyrazila profesionální jednotka požární stanice Uničov a také místní dobrovolná jednotka Dlouhá Loučka. Ve výšce zhruba 3,5 metrů se ve vykotlaném stromě nacházel otvor, zde hasiči nasadili vysokotlaký proud a důkladným prolitím zabránili možnému opětovnému vznícení. Vzhledem k dostupným informacím o památkově chráněném stromu se k požáru dostavil starosta obce a také vyšetřovatel příčin vzniku požáru Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Příčina vzniku požáru byla stanovena na nedbalostní zacházení s otevřeným ohněm, ale spíše úmyslným založením. Předběžná výše škody byla odhadnuta ve výši 200tis korun.

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Sdílet