Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý řidič narazil čelně do schodů a zdi

Dne 3. 4. 2011 v 09:19 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta ve Zlíně, část Příluky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v městské části Příluky, ul. Dolní dědina, došlo k havárii osobního vozu zn. Seat Toledo.

Mladý dvacetiletý řidič nezvládl jízdu ve stoupání Dolní dědinou a čelně narazil do betonových schodů u opěrné zdi. Sám řidič při havárii utrpěl zranění zad a na místo byla povolána posádka zdravotnické záchranné služby. Lékař si pacienta převzal do své péče a odvezl ho do nemocnice k další nezbytné péči a vyšetření.

Hasiči byli na místě zásahu za dvě minuty od výjezdu z nedaleké stanice. Řidič uváděl, že mu údajně do cesty vběhl pes a stěžoval si na bolest zad. Při havárii došlo k poškození přední části auta a k následnému úniku provozních kapalin na silnici. Vozidlo zablokovalo místní komunikaci.

Hasiči zajistili vrak auta proti případnému požáru a uniklé kapaliny zasypali sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla zastavena doprava. Událost šetřila policie. Hasiči vyčkali na místě až do dojezdu odtahové služby a po odstranění vraku pomohli s dočištěním silnice od olejů.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet