Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu s autem zemřel motorkář na místě

Dne 3. 4. 2011 v 15:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u motorestu Pelikán na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/35, mezi obcí Zašová a Zubří, došlo k těžké a tragické dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Wartburg a motocyklem zn. Kawasaki 750.

Podle svědků vjel devětasedmdesá­tiletý řidič osobního auta na hlavní tah, kudy zrovna projížděl motocykl. Po vzájemném střetu utrpěl řidič vozidla zranění na hlavě a řidič motocyklu velmi těžké zranění.

Řidiči osobního vozu byla na místě poskytnuta nezbytná první pomoc a následně byl odvezen do nemocnice k hospitalizaci. Záchranáři bojovali o život osmatřicetiletého motorkáře, kterého se ale přes veškerou snahu nepodařilo zachránit. Ten tak svým zraněním podlehl na místě.

Hasiči zajistili vraky účastníků nehody proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému a šetření nehody byla doprava omezena.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet