Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dům v Novém Boru byl patrně zapálen úmyslně

Dnes ve 2.43 hodin byl na operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášen požár rodinného domu v části Arnultovice obce Nový Bor. Na místo byli vysláni místní dobrovolní hasiči spolu s profesionály ze stanice v České Lípě a dobrovolnými hasiči ze Cvikova s pěti cisternovými vozy.

Ilustrační foto

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že část druhého nadzemního podlaží a podkroví rodinného domu v rekonstrukci je v plamenech. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 3.40 hodin. Po 4. hodině byli na místě ponecháni dobrovolní hasiči, kteří hlídali místo požáru a dohašovali skrytá ohniska. Požár se podařilo uhasit po 6. hodině.

Příčinu vzniku požáru šetří Policie ČR. Vyšetřovatel hasičů vyloučil možnou závadu na elektroinstalaci. Protože existuje podezření na úmyslné zapálení, byl na místo povolán také psovod Policie ČR se psem a na místě byly odebrány vzorky, které poputují na expertizu do laboratoře. Majitelka domu ohodnotila vzniklou škodu na 900 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě 1,2 milionu korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet