Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali u dvou nehod

U obce Přísečná ve směru na Srnín havaroval krátce před polednem osobní automobil značky Opel Omega, jehož řidič nezvládnul řízení, čelně narazil do stromu na levé straně komunikace a byl odmrštěn zpět na druhou stranu silnice.

Ilustrační foto

Ve voze zůstal zaklíněn těžce zraněný řidič. Zasahující hasiči z centrální stanice Český Krumlov nasadili zraněnému krční límec, stabilizovali ho ve vozidle a komunikovali s ním, jelikož upadal do šoku. Poté odstranili rozbité čelní sklo, odstřihli dveře řidiče, sloupek karoserie a po odpáčení pedálů zraněného uvolnili.

Po příjezdu ZZS pomohli s jeho naložením na nosítka a transportem do sanitky. Po zajištění vozu proti úniku provozních látek a proti požáru odsunula zasahující jednotka havarovaný vůz mimo komunikaci a místo nehody zametla. Nehoda byla pak předána Policii ČR k došetření.


Další nehoda se stala po 13. hodině u obce Mirotice na Písecku, kde se ve směru na Prahu střetly dva osobní automobily a dva vozy nákladní. Při nehodě utrpěly zranění tři osoby, jednu z nich museli hasiči z centrální stanice Písek ze zničeného vozu vyprošťovat.

Dle slov velitele zásahu se na místo dostaví vrtulník LZS, aby transportoval nejvíce zraněného do nemocnice. Silnice je v místě nehody uzavřena. Na místě je přítomna také Policie ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet