Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda na R7

Vážná dopravní nehoda blokuje silnici R7 u obce Makotřasy. Dle předběžných informací se jedná o nehodu nákladního vozidla a dvou osobních, na místě přistává vrtulník LZS, silnice je zcela uzavřená.

Na místě byla jedna osoba usmrcena a druhá byla transportována LZS do nemocnice v Praze.

K dopravní nehodě několika osobních vozidel s vyproštěním osob byla povolána jednotka HZS Kladno s technikou CAS 24 Terrno na silnici R7 za exitem Kladno ve směru na Prahu. Jednotka na místo vyjela po ohlášení události na tísňovou linku v 8:48 hod. a na místo se dostavila v 8:59 hod. Jízda k zásahu byla komplikována bezohlednými řidiči, kteří neumožnili bezpečný a rychlý průjezd zásahovému automobilu.

Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu vozidel Ford Tranzit, Renault Thalia, Škoda Fabia a VW Tuareg. Ve vozidle Renault byl zaklíněn řidič, který byl vyproštěn pomocí hydralického nářadí a následně vrtulníkem přepraven do pražské nemocnice. Dále byla ze zadního sedadla vozidla Renault vyproštěna spolujezdkyně, u které přivolaný lékař konstatoval smrt.

Hasiči dále provedli protipožární opatření na havarovaných vozidlech a posyp vozovky znečištěné následkem nehody provozními kapalinami.

Dopravní nehoda komplikovala několik hodin provoz na této komunikaci, kde se vytvořila dlouhá kolona stojících vozidel.

kpt. Bc. Tomáš Nocar Vyšetřovatel požárů Kladno

Tisková zpráva PČR

Vážná dopravní nehoda se stala dnes těsně po půl deváté na silnici č. 1/7 ve směru na Prahu. Pětašedesátiletý řidič dodávky Ford Transit, ze zatím nezjištěných příčin, narazil do kolony před ním stojících vozidel. Naboural do Renaultu Thalia, ve kterém cestovaly tři osoby, Na místě byla usmrcena pětašedesátile­tá žena.

Sedmašedesátiletý řidič tohoto automobilu byl s těžkými zraněními transportován vrtulníkem letecké záchranné služby do Prahy, šestačtyřicetiletá spolujezdkyně utrpěla těžká zranění a byla převezena do kladenské nemocnice. Vozidlo Renault bylo nárazem odmrštěno do před ním stojícího automobilu Škoda Fabia, ve kterém seděl pouze dvaadvacetiletý řidič, který vyvázl bez zranění. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 250.000,– Kč, alkohol u řidiče dodávky byl na místě vyloučen dechovou zkouškou.


Zvětšit mapu
Sdílet