Neděle 1. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Na železničním přejezdu v Horusicích došlo k nehodě

U nehody vlaku a osobního vozidla zasahují v tuto chvíli jednotky HZS Jihočeského kraje v obci Horusice. Na místě je jednotka HZS SŽDC České Budějovice a HZS Soběslav. Dle předběžných informací mělo při nehodě dojít ke smrtelnému zranění jedné osoby, pravděpodobně řidiče osobního vozidla.

Tisková zpráva Drážní Inspekce

Dnes ve 14.26 hodin mezi stanicemi Horusice a Dynín došlo ke střetnutí vlaku (Praha – České Budějovice) s osobním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací (bez závor), která byla v době nehody v činnosti.

Ke střetnutí došlo při rychlosti okolo 100 km/h a vlak se podařilo rychlobrzdou zastavit až po 430 m. Při nehodě byl usmrcen řidič (1973) osobního automobilu. Škoda byla vyčíslena na 200 000 Kč (150 tis. vlak, 50 tis, trať). Škoda na automobilu dosud odhadnuta nebyla. Provoz na trati je prozatím zastaven.


Zvětšit mapu

Tisková informace HZS SŽDC

Jednotka HZS SŽDC České Budějovice vyjela s vozy CAS 24/2500/400 1+2 a s vozem TA Nissan Navara 1+1 ke střetu na přejezdu u obce Horusice. Na místo dále vyjela i jednotka HZS PS Soběslav, která na místo události dorazila cca 3 minuty před jednotkou HZS SŽDC. HZS Soběslav provedla vytažení řidiče z vozu bez pomoci vyprošťovacího zařízení a předala ho do péče LZS Jčk.

Jednotka SŽDC provedla protipožární opatření, zajistila místo nehody a čekala na vyšetření události Policií ČR a drážní inspekcí. Poté byla na místo povolána T815 8×8 z důvodu vyproštění automobilu lanovým navijákem přes násep, kterým byla trať obklopena z obou stran. Následně si vozidlo naložila odtahová služba. Bylo provedena asanace kolejiště a provizorní oprava rychlíkové mašiny. Po ukončení zásahu se jednotka vrátila zpět na základnu

Sdílet