Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vozidel byl založen úmyslně, případ šetří policie

Dne 6. 4. 2011 ve 21:05 hod. byli hasiči informováni o požáru auta u Horní Bečvy.

Na místo vyjela jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Horní Bečvy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru malé dodávky zn. VW Caddy a k poškození druhého auta zn. Volvo.

Požár zpozoroval svědek, který událost ohlásil jak na tísňovou linku hasičů, tak i majiteli aut. Obě vozidla byla odstavena na malém parkovišti v blízkosti firmy a hlavní silnice. Požár se rychle rozvinul a jedno z aut bylo zcela zničeno. Prvotní hašení nebylo možné. Majitel stačil alespoň včas odjet s druhým vozidlem, které bylo také požárem poškozeno.

Hasiči z Rožnova pod Radhoštěm byli na místě požáru za jedenáct minut od výjezdu. Malá dodávka na přepravu masa byla prakticky celá zasažena požárem. Plameny se hasičům podařilo postupně srazit a následně požár uhasit. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování a stopy ukázaly, že se jedná o úmyslně založený požár dvou osobních aut. Neznámý pachatel zapálil oba vozy, přičemž u jednoho auta došlo k rozvinutí požáru a ke zničení motorového prostoru i kabiny. U vedle stojícího auta pak došlo k samouhašení požáru, a to při explozi pneumatiky.

Na místo byla přivolána policie, která případ nadále šetří. Vyšetřovatelům se podařilo zajistit několik důležitých stop pro další odborné zkoumání. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na 100.000 Kč. Zásahem majitele a hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 100 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet