Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zemědělského objektu. Milionová škoda

Osádky pěti cisteren a členové jednotek profesionálních hasičů z centrální stanice Prachatice a jednotek SDH obcí Netolice, Lhenice a Mičovice zasahovaly v Mičovicích u ohlášeného požáru zemědělského objektu.

Jednalo se o stodolu, ve které bylo uskladněné seno a zaparkované zemědělské stroje. Hasiči požár měli pod kontrolu minutu před 16. hodinou, poté započali s rozebíráním konstrukce stavení, aby mohli dohasit všechna ohniska. Úplné dohašení bylo na operační středisko nahlášeno v 18:03 hodin. Požářiště bylo hasiči monitorováno po celou noc.

Přibližně do 23. hodiny byla na místě společně s profesionály z Prachatic jednotka SDH obce Lhenice, po zbytek noci se na místě střídaly jednotky prachatických profesionálů.

Výše vzniklé škody byla předběžně stanovena na Kč 3 000 000,–-, a to Kč 1 500 000,–- na zemědělských strojích a Kč 1 500 000,–- na budově.

Hasiči svým zásahem uchránily obytnou část objektu a část zemědělského objektu celkem za Kč 1 500 000,–-. Příčna vzniku požáru je předmětem šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet