Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střecha začala hořet při sváření lepenky

Ve čtvrtek 7. dubna 2011 krátce před 15. hodinou přijalo operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášení požáru střechy rodinného domu v ulici Partyzánská v Liberci. Na pomoc byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Liberec spolu s dobrovolnými kolegy z Růžodolu I a Stráže nad Nisou s pěti cisternovými vozy a automobilovým žebříkem.

Hasiči po příjezdu na udanou adresu zjistili, že hoří plochá střecha dvoupodlažního rodinného domu a požár se šíři do střešních konstrukcí. K šíření požáru hojně přispíval silný vítr. Na místo byla povolána posilová jednotka z Krásné Studánky a další dva cisternové vozy.

Hasiči v dýchací technice se na střechu dostali pomocí nastavovacích žebříků. Požár se podařilo dostat pod kontrolu dvěma vodními proudy po 16. hodině. Pomocí bourací sekery a rozbrušovacího zařízení museli rozebrat střechu, aby se dostali k ohniskům požáru v mezistřeší. Požár zcela uhasili po 17. hodině.

Při požáru utrpěla jedna osoba popáleniny na rukou a byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou.

Příčinou vzniku požáru byla nedbalost osob při svařování lepenky na ploché střeše. Vyšetřovatel udělil odpovědné osobě na místě blokovou pokutu. Výše š

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet