Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další ničivý požár v Hulíně přesně po týdnu

Dne 9. 4. 2011 v 02:43 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v Hulíně.

Na místo vyjely čtyři jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže, Holešova, Bystřice pod Hostýnem a Otrokovic se třemi cisternami a automobilovým žebříkem, které posílila jednotka dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru rodinného domu na samotě u obce.

Už při příjezdu hasičů byl vidět rozsáhlý požár, který zachvátil značnou část vnitřních místností a takřka celou střechu jednopodlažního objektu. Hasiči postupně rozvinuli vodní proudy a požární útok vedli ze dvou stran.

Větší část střechy vyhořela a propadla se. Hasiči požár postupně lokalizovali a zásahem se jim podařilo zabránit dalšímu rozšíření do okrajových částí budovy a na další přístavky. Při průzkumu nebyl v objektu nikdo nalezen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru jen předběžně ohledáno. V dalším šetření bude zjišťovatel příčin požáru pokračovat v denní dobu.

AKTUALIZACE 16:30 V dopoledních hodinách se vyšetřovatel hasičů vrátil na místo požáru a zjistil, že požár byl založen nedbalostí při výrobě drog. Pro podezření ze spáchání trestného činu byl případ předán k dalšímu šetření policii. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Po vzniku požáru účastníci utekli. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet