Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár domku, auta a kabelů v Sedlnicích napáchal škodu za milion

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v pátek 8. 4. 2011 večer v obci Sedlnice (okres Nový Jičín) u požáru přízemního rodinného domku s podkrovím, garáže a osobního automobilu Peugeot 306. Poškodil i část sousedního domku a kabeláž. Způsobil škodu za 985 tisíc korun, hasiči svým zásahem uchránili majetek za jeden milion korun.

Požár byl ohlášen na operační středisko hasičů v pátek po půl šesté večer jako výbuch auta v garáži a požár rodinného domku. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně a s ní tři jednotky dobrovolných hasičů – ze Sedlnic, Studénky a Příbora – celkem sedm cisternových automobilových stříkaček.

Hasiči po příjezdu k požáru zjistili, že auto, které hoří, je z garáže částečně vytaženo, hoří také garáž, podkroví zděného rodinného domku a jeho střecha. Oheň dostali pod kontrolu během dvaceti minut, pak střešní část domku rozebírali a dohašovali. Po uhašení kolem půl osmé večer zůstala na místě kvůli kontrole požářiště místní jednotka hasičů.

Požár zničil podkroví a střechu domku, garáž a část přízemí a automobil Peugeot 306. Oheň také poškodil francouzské okno sousedního domu, jeho fasádu a kabeláž vedoucí na sloupech – pro kabelovou televizi a internet.

Poškození majitelé (majitel RD s garáží, sousedního RD a kabeláže) vyčíslili předběžně škodu na majetku celkem na 985 tisíc korun. Uchráněné hodnoty byly předběžně stanoveny na jeden milion korun na obytné části RD a na části střechy sousedního RD. Příčina vzniku požáru nebyla zatím stanovena.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet