Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skládky v katastru obce Výškov

Požár skládky v katastru obce Výškov nedaleko hřbitova byl ohlášen na tísňovou linku 112 dne 9. 4. 2011 ve 14:03 hod.

Krajské operační středisko na místo vyslalo 2 hasičské jednotky a to JSDH Postoloprty s CAS 32 Tatra a CAS 24 Liaz a jednotku profesionálních hasičů z nedaleké Elektrárny Počerady s technikou CAS 30 Actros. Jednotky po příjezdu na místo informují operační středisko o situaci na místě a požadují další síly a prostředky ke zdárné likvidaci požáru. Na místo vyjíždí ze stanice Žatec II. výjezd CAS 32 Tatra a velitelský vůz VEA Š Felicia.

Po příjezdu na místo Žatecké jednotky VČ přebírá velení a po obchůzce požářiště a průzkumu požaduje prostřednictvím operačního střediska ještě dvě CAS. Předána informace o rozsahu a velikosti požárem zasažené skládky a přilehlé traviny cca 300 × 400 m. Po dohodě s velitelem jednotky HZS EPOČ zajišťuje kyvadlovou dopravu vody z nedaleké elektrárny. Posléze na místo dorazí dvě posilové jednotky CAS 32 Tatra z PS Louny a CAS 32 Tatra, VEA Škoda JSDH Libčeves. V 16:16 je hlášena lokalizace požáru a požár je likvidován v 17:41 hod.

Na místě PČR Postoloprty a starosta obce Výškov, který velice ochotně zajistil pro zasahující hasiče ochranné nápoje.

Na likvidaci požáru se podílelo 5 hasičských jednotek a zhruba 20 hasičů. Pro lepší hasební účinek vody bylo na několika proudech použito smáčedlo vzhledem hořícím materiálům na skládce. (pneu, plasty atd)

Foto a info: Michal Hrdlička, HZS ÚLK

Sdílet