Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil střechu budovy u sušičky

Na půl milionu korun vyšetřovatelé HZS JHM podle předběžného odhadu vyčíslili škodu při nočním požáru v Pohořelicích na Brněnsku.

Ilustrační foto

Hlášení, že ze střechy sušičky píce zemědělského areálu v pohořelické místní části Velký Dvůr šlehají plameny, hasiči na tísňové lince převzali v neděli ve 22.06 hodin. Na místo vyjely profesionální jednotky z Pohořelic a Židlochovic a dobrovolné jednotky z Pohořelic, Vranovic a Žabčic.

Do uzamčeného areálu hasiči vnikali násilím. Průzkum ukázal, že hoří střecha budovy vedle sušící linky. Plameny šlehaly z přízemního objektu o rozměrech zhruba 13 krát 9 metrů, který slouží jako provozní zázemí sušičky a jsou v něm šatny, sociální zařízení a kancelář.

Oheň, který se rozšířil na celou střechu, hasiči dostali pod kontrolu ve 22.37 hodin a po dohašení lokálních ohnisek hoření ho zlikvidovali ve 23.13 hodin. Oheň zničil celou střechu a půdní prostor objektu, hasičům se podařilo zabránit rozšíření do přízemí budovy a na sousední přístavek.

Příčinu vzniku požáru se zatím nepodařilo určit a je předmětem dalšího šetření. Hodnotu budovy uchráněné zásahem hasičů vyšetřovatelé vyčíslili na 500 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet