Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Špindlerově Mlýně shořela rekreační chata

Rozsáhlý požár zničil dnes 12. dubna 2011 v noci rekreační chatu v části Labská ve Špindlerově Mlýně na Trutnovsku. Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena sedmnáct minut po půlnoci.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna a Vrchlabí 3 – Podhůří. Hasiči již při ohlášení události byli informováni, že chata je celá v plamenech. Chata se nacházela ve strmém stoupání v lese v těžko přístupném terénu. Kvůli úzkým lesním cestám měly jednotky potíže dostat se s těžkou požární technikou na místo určení.

K hořícímu objektu se nakonec dostaly po jediné vhodné příjezdové komunikaci. Požár byl v poslední fázi a rekreační chata, která byla z větší části roubená, prakticky dohořívala. V době požáru se uvnitř nikdo nenacházel. Hasiči dostali plameny pod kontrolu v 02:19 hodin. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun, uchráněné hodnoty na vedle stojící stodole činí 500 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet