Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážně zraněného řidiče vyprošťovali hasiči hodinu

Velmi komplikované a náročné vyproštění řidiče ze zdemolovaného osobního auta mají za sebou hasiči z karlovarské stanice a dobrovolní hasiči z jednotky Ostrov nad Ohří. Muž byl celou dobu při vědomí. Po vystříhání ho do nemocnice transportoval přivolaný vrtulník.

Osobní auto se srazilo s dodávkou na křižovatce hlavní silnice z Ostrova na Chomutov a odbočky na Květnovou. Zatímco řidič dodávky mohl po nehodě vystoupit z auta sám, v osobním autě zůstaly zaklíněné dvě osoby. Spolujezdkyni hasiči vyprostili rychle, vystříhat řidiče ale trvalo více než hodinu.

Auto po srážce zůstalo ležet právě na boku řidiče, navíc náraz přišel také na stranu řidiče, takže v těchto místech bylo auto nejvíc zdeformované. Hasiči museli nejdřív motorovou pilou odřezat část stromu u cesty, aby se vůbec k autu dostali. Poté se po odstřižení dveří spolujezdce snažili muže vytáhnout touto stranou, kvůli zaklínění nohou pod zmačkanou přístrojovou deskou to nebylo možné. Hasiči tak museli velmi opatrně převrátit auto na kola.

Po odstřihnutí i dveří u řidiče a odtažení přístrojové desky už společně s posádkou záchranné služby muže z vozidla vytáhli. Lékař si pak pro vážně zraněného řidiče zavolal na místo vrtulník. Po celou dobu byl provoz na silnici omezen.

Velitel zásahu ocenil především výbornou spolupráci s jednotkou SDH Ostrov, její profesionální nasazení a přístup k záchranným pracím a také vynikající odbornou připravenost na takto složitý zásah.

Zasahující jednotky: HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania) JSDH Ostrov n/O (CAS 20 MAN)

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet