Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry, nehody i otvíračky, to byl včerejší den

Hradečtí hasiči z centrální stanice otevírali o půl druhé v noci dveře bytu v Harmonii I. v Hradci Králové, kde se nacházela zraněná osoba. Po otevření dveří byl muž naložen do sanity a převezen do nemocnice.

Ilustrační foto

Krátce před šestou hodinou ráno vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská k požáru odpadkového koše na zastávce MHD v Hradci Králové – Plačicích.

Dobrovolní hasiči podniku Rubena proplachovali kanál kondenzační jímky u kotelny v areálu podniku Rubena v Hradci Králové – Věkoších.

V 15:27 hodin byli hasiči z centrální stanice Hradec Králové přivoláni k požáru elektroinstalace v bytě na Gočárově třídě v Hradci Králové. Hasiči zlikvidovali zahoření elektroinstalace hasicím přístrojem Pyrocool a přirozeně odvětrali zakouřený pokoj. Hmotná škoda nevznikla a nedošlo k žádnému zranění.

Požár kontejneru s papírem likvidovali hradečtí hasiči z centrální stanice v jedenáct hodin večer v ulici Na Kotli v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotka dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí byla požádána Policií ČR o otevření dveří rodinného domu v ulici Procházkova v Kostelci nad Orlicí. Po otevření dveří policisté našli ve sklepě domu muže, který spáchal sebevraždu.

K odstranění nalomené větve, která zasahovala do vozovky na silnici č. 321 u Deštné v Orlických horách vyjeli místní dobrovolní hasiči.

Územní odbor Náchod

Náchodští profesionální hasiči byli včera dopoledne přivoláni Policií ČR na pomoc s transportem usmrcené osoby z nepřístupného terénu v Suchém Dolu na Náchodsku. Hasiči pomocí lezeckého vybavení vytáhli osobu na skalní masiv a snesli zhruba 400 metrů do přístupného místa.

Územní odbor Trutnov

Tři jednotky hasičů likvidovaly krátce po půlnoci požár rekreační chaty v Labské ve Špindlerově Mlýně. Škoda byla předběžně vyčíslena na 3 miliony korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

K dopravní nehodě osobního vozidla Opel Vectra a malého autobusu převážejícího děti do školy došlo včera po sedmé hodině ráno v Královci. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči ze Žacléře. Při čelním střetu byl zraněn řidič osobního vozidla a další tři lidé z autobusu byli s lehčím zraněním převezeni k vyšetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Trutnovští profesionální hasiči byli ve 12:59 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici mezi Mladými Buky a Hertvíkovicemi. Řidič osobního vozidla Suzuki Baleno zde narazil do osobního vozidla Škoda Fabia, které v místě zastavilo kvůli jiné dopravní nehodě. Při ní narazila řidička osobního vozidla Škoda Felície do stromu a byla zraněna. Vozidlo Fabia po nárazu sjelo z prudkého srázu, kde narazilo do betonové vpusti. Řidič utrpěl lehčí zranění a byl na místě ošetřen. Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili vozidla pro požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

K odstranění stromu z vozovky v Bílé Třemešné vyjeli včera odpoledne místní dobrovolní hasiči.

Územní odbor Jičín

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních a jednoho nákladního vozidla, která se stala včera odpoledne na silnici u Kopidlna. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kopidlna. U havarovaných vozidel nedošlo k úniku provozních kapalin a profesionální hasiči se vrátili zpět na základnu. Na místě zůstali místní dobrovolní hasiči a policisté.

K dopravní nehodě tří osobních vozidel došlo včera odpoledne na silnici mezi Samšinou a Drštěkryjemi. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jičína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vozidla BMW s protijedoucími vozidly Kia Sephia a Peugeot Partner. Hasiči pomohli záchranné službě s vytažením jednoho zraněného z havarovaného vozidla. Další zraněná osoba byla po nezbytném ošetření převezena do nemocnice. Jednotka hasičů provedla protipožární opatření a zamezila úniku provozních kapalin z vozidel. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet