Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Aktiv zasloužilých hasičů Karlovarského kraje

Na stanici profesionálních hasičů v Mariánských Lázních se v sobotu 09. dubna sešli zasloužilí dobrovolní hasiči z celého kraje. Setkání se uskutečnilo pod záštitou Krajského sdružení hasičů ČMS Karlovarského kraje a za podpory Karlovarského kra­je.

Za Karlovarský kraj se zúčastnil poslanec za TOP 09 Josef Malý, za HZS Martin Gaier, velitel stanice HZS kraje v Mariánských Lázních, KSH krajský starosta Petr Jelínek.

Setkání začalo na učebně v budově HZS kraje, kde bylo přichystáno pro přítomné malé pohoštění s kávou. Po občerstvení přítomné přivítal přítomné velitel stanice, krajský starosta a vedoucí Aktivu zasloužilých hasičů Kurt Třeba. Ten přítomné seznámil s minulostí a současností zasloužilých hasičů a minutou ticha si všichni připomenuli památku zasloužilých hasičů, kteří se již tohoto historicky prvního setkání nedožili. Martin Gaier pro přítomné zasloužilé hasiče a hosty vyjednal exkurzi v Léčebných Lázních Mariánské Lázně, a. s.

V Hotelu Nové a Centrální lázně všechny přítomné přivítal ředitel hotelu Karel Kalivoda Karel a zástupkyně ředitele Jana Nádlerová Jana, která všechny provedla a pěkně pohovořila o balneo provozu. Zajímavostí bylo nahlédnutí do nejluxusnějšího apartmánu a nádherné byly i tzv. Římské lázně. Po této zajímavé exkurzi následovala prohlídka stanice HZS kraje a neméně zajímavý výklad velitele stanice. Ve 13 hodin byl objednán pro všechny oběd v nedaleké restauraci.

Zde bylo zakončeno setkání zasloužilých hasičů a bylo domluveno, že příští rok by se setkali opět a založili tak tradici těchto společných setkání. Prvního aktivu se zúčastnilo za okres Cheb pět zasloužilých hasičů, za okres Sokolov jeden a za okres Karlovy Vary čtyři.

Text a foto Emil Hanzelín

Sdílet