Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali muže po havárii auta do potoka

Dne 14. 4. 2011 v 16:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta u Prlova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Prlov a Valašská Polanka došlo k vážnější havárii osobního auta zn. Š Felicia combi.

Čtyřiadvacetiletý muž, pravděpodobně řidič, vyjel mimo silnici, kde narazil bočně do stromu a pokračoval v jízdě po louce. Po ujetí asi 200 metrů havaroval s autem do místního potoka. Při havárii utrpěl muž vážné zranění a otřes mozku.

Jako první na místo dorazila hlídka policie, která zjistila vážné zranění a zaklínění muže uvnitř vraku. Postupně na místo dorazila také posádka zdravotnické záchranné služby a hasiči s vyprošťovacím zařízením.

Hasiči si připravili speciální hydraulické nářadí, ale nakonec na uvolnění dveří použili jednoduché vyprošťovací prostředky. Po otevření zaklíněných dveří byl muži nasazen krční límec. Z muže byl silně cítit alkohol a záchranářům se zpočátku akce vzpouzel. Hasiči ho následně umístili do transportních vakuových nosítek, kde byl spoután popruhy.

Záchranáři zraněného muže přenesli do sanitního vozu a po ošetření byl odvezen do nemocnice k další nezbytné péči. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie vytáhli hasiči auto z vody, aby zabránili případnému znečištění toku, a vůz odtáhli k silnici.

Událost na místě šetřila policie, která použila také služebního psa k vyloučení přítomnosti dalších osob jako účastníků dopravní havárie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet